barış akarsu

Öykü - Berk Gürman Seni Unutmak İstemedimki Klip

   Flamenco bosforo müzik grubunun üyesi olan Öykü Gürman'ın kardeşi ve arkadaşlarıyla çektiği video geçen sene youtube'da en çok görüntülenen videolar arasındaydı. 

   Albümleri 2007 yılının 18 Aralığında piyasaya çıktı. Öykü ve Berk Gürman kardeşler flamenco - türkü tarzı müzikleriyle oldukça ilginç ve bir okadar da güzel bir çalışmaya imza attılar...

   Öykü ve Berk ikinci kliplerinide, Kısmet Adlı Albümlerindeki Leyla şarkısına çektiler. İşte o beklenen klip...

Diğer şarkıları sol taraftaki Ipod'dan dinleyebilirsiniz...

isim anlamları

Öykü Gürman Kimdir?

   
   4  Ağustos 1982'de İstanbul'da doğdu. Müzik eğitimine küçük yaşta piyano dersi alarak başladı. Özel Pera Güzel Sanatlar okulunun gitar kurslarına katılarak iki dönem Ilgaz Benekay ile flamenco Gitar Çalıştı. 1997 yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesinde öğrenci olan Gürman Cihat Aşkın'dan keman dersleri alarak 2001 yılında mezun oldu. Bu süre içerisinde gerek keman gerekse şan ile ok konserlerinde aktif roller aldı. Ayrıca Ilgaz Benekay flamenco Topluluğu ile AKM CRR gibi salonlarda Samsun Gazi sahnesi ve Tahta uşlar Etnoğrafya müzesinde konserlere katıldı.


    Danimarka Sandenburg Rotary Club'da Halk ezgilerini Şan ile icra eden Gürman, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk musikisi Devlet Konservatuarını kazanarak müzik eğitimine keman ve Şan dersleri alarak devam etti. Erol Uras ile Şan, Alaaddin Yavaşça ile Repertuar, Faris Akarsu ile müzikal çalıştı. Etnik 34 Dans okulunun gösterilerinde dansçısı Marco de Ana ile birlikte flamenco ezgileri söyleyerek yer aldı.

Öykü ve Berk Gürman Tempo Dergisine Konuştu


   "Evlerinin Önü Boyalı Direk" adlı ananomi türküyü flamenko tınılarıyla buluşturan Öykü-Berk Gürman'ın klibi izlenme rekoru kırıyor.

   Müzisyen ikiz kardeşler Öykü ve Berk Gürman'ın, Youtube’a sadece yakınları için koydukları videoyu tüm dünyadan iki milyon kişi izledi. Türk ezgileri, flamenko tınılarıyla buluştu, ortaya "Kısmet" çıktı. İki kardeş, hikayelerini Tempo dergisine anlattı.

   Onların müzik tutkusu aileden geliyor. Evde flamenko sesleriyle büyüdüler. Öykü Gürman, konservatuvar mezunu. Berk Gürman, İspanya’da aldığı flamenko eğitiminin ardından Türkiye’ye dönüp ses mühendisliği okudu. Hem Neşet Ertaş dinliyorlar, hem Ceza, hem de Kibariye... Cesur ve eleştiriye açıklar... Enerjileri çok... Ve şöhret, o meşhur videonun çekildiği mor duvarlı odada yakaladı onları...

*Şöhret, Youtube’a koyduğunuz videoyla geldi. Peki ya öncesi?

- Öykü Gürman: Albümümüz için 1,5 yıldır profesyonel anlamda çalışıyoruz. Daha da öncesi var, çocuk yaştan beri flamenko dinliyoruz. Video, albüm kayıtlarına başlamış olduğumuz bir dönemde çekildi. "Biri bizi keşfetsin" diye koymadık, zaten albüme başlamıştık. Yakın çevremiz, ne yaptığımız hakkında fikir sahibi olsun diye böyle bir şey yapalım istedik.

- Berk Gürman: "Bu kadar hüzünlü bir türkü, nasıl bu kadar eğlenceli hale getirilebilir?" diyenler oldu. Ama aslında flamenkonun felsefesi bu. Hayat zaten çok hüzünlü, ağırlığı olan bir şey. Onu daha zor hale getirmek yerine, hayattan keyif almak gerekiyor.

* Çıkış parçası olarak, "Evlerinin Önü Boyalı Direk" nasıl seçildi?

- Ö.G: Biz bu albümü, flamenkoyu anlatmak için yaptık. İnsanların yabancı olduğu bir şarkıyla giriş yapmak istemedik. Aranjesi flamenko oldu, parça başka bir yere gitti, ama bestecisi de çok memnun kaldı.

- B.G: Yeni bir şey yaparken, eskiyle de bağı koparmamak gerekiyor. Benim jenerasyonum, kendi geçmişiyle bağını koparmış ve geçmişinden utanıyor. İngilizce müzik dinliyoruz, ama bunu yaparken kendimizden bu kadar ödün vermemeliyiz.

* Hakkınızda herkes bir şeyler söylüyor. Takip edebiliyor musunuz?

- B.G: Yorumları okuyup dikkate alıyoruz. Ama insanlar biraz önyargılı... Eleştiri yaparken biraz düşünmelerini istiyoruz; çünkü biz aklımızı, kalbimizi, birikimimizi koyduk ortaya.

- Ö.G: Biz toplum olarak bir anda yukarı çıkarıp, sonra bir anda dibe indirmeyi çok seviyoruz. Nedense bir denge sağlayamıyoruz.

* Popülariteyi ciddiye alıyor musunuz?

- Ö.G: Bizim için önemli olan kalıcılık... Ne oldum delisi de olmayız, ne olduğumuzu biliyoruz.

* En başından beri birlikte çalışmayı mı düşünüyordunuz?

- Ö.G: Evde de hep beraber çalışırız. Elbette ayrı projelerimiz olacaktır. Berk’in de benim de müzikal olarak farklı farklı donanımlarımız var.

* Kardeş olmanız avantaj mı, dezavantaj mı?

- Ö.G: Kesinlikle avantaj! Berk’in yokluğunda yanlış yaparmışım gibi geliyor. Sadece müzikal anlamda değil...

- B.G: Benim Öykü’ye yaptığım eleştirileri, başka biri söylemeye cesaret edemez! Kardeş gibisi yok.

* Albümde dört türkü daha var. Diğer şarkılar nasıl seçildi?

- Ö.G: "Akşam Mahnısı", Azeri bir türkü, benim tercihim. Karadeniz yöresinden "Doldurdum Martinimi" yine albümdeki şarkılardan biri. O da Karadeniz tarafımıza hitap etsin diye; Trabzonlu’yuz. "Karalahana" diye esprili bir şarkımız da var. 

* Hayalleriniz neler?

- B.G: Yurtdışından konser talepleri var. Yabancı bir arkadaşım, "Söylediklerinizden bir şey anlamıyorum ama süpersiniz" dedi. Biz de bunu istiyoruz!

- Ö.G: Kibariye ile düet hayalimiz var. Onun, çok flamenko bir hayatı ve gırtlağı var. "Çocuk evde süt bekler" diye sahneden giden biri. Flamenko da mekanik değildir. Kibariye de öyle şarkı söylüyor.

Tek derdimiz Türkçe lamenko yapmak 

* Televizyon, radyo programları vs... Alışık olmadığınız bir temponun içine girdiniz, yoruluyor musunuz?

- Ö.G: Ben çok memnunum. Çünkü ne kadar kişiye ulaşırsak, o kadar derdimizi anlatabileceğiz.

* Derdiniz ne?

- Ö.G: Türkçe flamenko yapmak! Üstelik biz bunu yapan ilk ikiziz.


Hiç yorum yok:

tobb etü
kokoloji
öykü berk
barış akarsu
barış akarsu videoları
barış akarsu müzikleri
phpbb
kokoloji testleri
bilgisayar mühendisliği
aşk şarkıları
elastomania
espirisi
TopBottom