barış akarsu

Öykü - Berk Gürman Seni Unutmak İstemedimki Klip

   Flamenco bosforo müzik grubunun üyesi olan Öykü Gürman'ın kardeşi ve arkadaşlarıyla çektiği video geçen sene youtube'da en çok görüntülenen videolar arasındaydı. 

   Albümleri 2007 yılının 18 Aralığında piyasaya çıktı. Öykü ve Berk Gürman kardeşler flamenco - türkü tarzı müzikleriyle oldukça ilginç ve bir okadar da güzel bir çalışmaya imza attılar...

   Öykü ve Berk ikinci kliplerinide, Kısmet Adlı Albümlerindeki Leyla şarkısına çektiler. İşte o beklenen klip...

Diğer şarkıları sol taraftaki Ipod'dan dinleyebilirsiniz...

isim anlamları

Öykü Gürman Kimdir?

   
   4  Ağustos 1982'de İstanbul'da doğdu. Müzik eğitimine küçük yaşta piyano dersi alarak başladı. Özel Pera Güzel Sanatlar okulunun gitar kurslarına katılarak iki dönem Ilgaz Benekay ile flamenco Gitar Çalıştı. 1997 yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesinde öğrenci olan Gürman Cihat Aşkın'dan keman dersleri alarak 2001 yılında mezun oldu. Bu süre içerisinde gerek keman gerekse şan ile ok konserlerinde aktif roller aldı. Ayrıca Ilgaz Benekay flamenco Topluluğu ile AKM CRR gibi salonlarda Samsun Gazi sahnesi ve Tahta uşlar Etnoğrafya müzesinde konserlere katıldı.


    Danimarka Sandenburg Rotary Club'da Halk ezgilerini Şan ile icra eden Gürman, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk musikisi Devlet Konservatuarını kazanarak müzik eğitimine keman ve Şan dersleri alarak devam etti. Erol Uras ile Şan, Alaaddin Yavaşça ile Repertuar, Faris Akarsu ile müzikal çalıştı. Etnik 34 Dans okulunun gösterilerinde dansçısı Marco de Ana ile birlikte flamenco ezgileri söyleyerek yer aldı.

Basından Öykü ve Berk Gürman (Röportaj)

     Öykü ve Berk son günlerin en çok konuşulan isimlerinden. Flamencoyu Türk müziği ile harmanlamaları, müziklerini icra ederken eğlenmeleri ve o ışığı bize aktarabilmeleri çok etkiledi beni.. Onları tanıdıkca eminim sizler de etkileneceksiniz..

Albümleri “Kısmet” satışta! Şimdi tanışma zamanı..

Bize birbirinizi anlatır mısınız? Birbiri ile anlaşan 2 kardeş misiniz?

 Beraber müzik yaptığımız için anlaşmamamız mümkün değil;biz birbirimizi cok ciddi eleştiren iki kişiyiz fikir ayrılıkları bile bizi çoğu zaman ortak bir noktada birleştiriyor. 
Öykü: “Berk çok iyi bir müzisyen, yarattığı fikirleri doğru anlatmayı çok iyi başarıyor. Onunla her şeyi konuşabilirim, çok güvenilirdir. Berk kişileri, olayları farklı bir bakış açısıyla ele alarak başka bir yönden bakmanızı sağlar ve adeta başka bir ışık yanar ve görmediğiniz tarafları görmenizi sağlar.”
Berk: Anlaşmak zorundayız öncelikle çünkü kardeş,arkadaş,dosttan öte.Ne acı kopmuş,küsmüş kardeşliklere.Ayrıca aynı zamanda dünyaya gelmiş olmanın bizim bilmediğimiz fakat anlamaya çalıştığımız sebepleri vardır diye düşünüyorum.Buna sebep yaşadığımız zamana,mekana ve olaylara hayat diyor geçiyoruz amma velakin hayat çok gizemli daha doğrusu o gizemi Öyküyle paylaşmak asıl gizem çünkü bu birleştiğimiz bir yer halbuki herkes yalnızdır ve yalnızlık Allaha mahsustur ironisi.Öykü çok özel bir vokal,iyi bir dinleyici olmak gerekiyor müziği sevmenin ötesinde,farkını algılamak için.

Hiç flamenko dinlememiş bir kişiye flamenkoyu nasıl anlatırdınız?

Öncelikle Flamenko kelimelerle anlatılabilseydi sadece edebiyatta bir yer bulurdu kendisine.Bu kültürü tanımayanları cezp ederken Flamenko,tanıyanları deliye döndürüyor :) Tüm duyguları içinde barındıran bir müzik. Aynı anda hüznü, mutluluğu ,tutkuyu özlemi size hissettirir. Aynı zamanda her zaman farklı hissettiren ve her gün farklı hissederek şekillenen(özellikle icra ederken)bir müzik. Aslında flamenco hayat… tekrarı olmayan,olduğunda yapaylaşan,monotonlaşan.

Flamenko ile yakınlaşmanız ne zaman ve nasıl oldu? Albüm çıkışına kadar olan hikayenizi özetler misiniz? 
Kısmet
Bu öykü çok uzun ve dolu bir öykü... Albüm aslında bu süreyi en iyi anlatan çalışma,bu sürenin özeti niteliğinde.9 yaşında başladık flamenco dinlemeye ve hala dinliyoruz çünkü dinleyerek öğreniliyor. Her dinlediğinizde başka birşey keşfediyorsunuz. Biz Türkçe flamenco yapma durumunu her iki kültürü de öğrenerek gerçekleştirdik. İspanyol kültürünü, yaşayaşını da öğrenmeye çalıştık, İspanya’da bulunduk, İspanyolca öğrendik, orda müzik yaptık ordaki hayatı onlarla paylaştık ve bizim kültürümüzle benzerlik gösteren noktaları ortaya çıkardık.Açıkcası bu kadar çok ortak öğe taşıyan iki kültür olduğunu görmek bizi konunun tam merkezine odakladı.Flamenko uzaklarda arama çünkü sen içimdesin taht kurmuşsun kalbime en güzel yerindesin’e döndü. Olması gereken, eksik olduğunu düşündüğümüz bir bağlantıyı kurduk. 

Albüm ile ilgili beklentileriniz nelerdir? Albümünüzü bize anlatır mısınız?

Ne kadar cok kişiye ulaşırsak o kadar mutlu oluruz çünkü birşey anlatıyoruz.Müziğin gücü ile edebiyatı birleştirir flamencoda cante,yarısı Garcia Lorcadır mesela letraların.Ne söylediğiniz önem taşır.Yaratıcılığımızı ve kişsel yeteneklerimizi sergilerken, ülkemizin sahip olguğu degerleri koruyarak ve sahip cıkarak bizi tanımayanlara bilmeyenlere sesimizi duyurmak istiyoruz.Türkülerimizin güzelliğini ve Türkiyemizin aslında her anlamda cok zengin bir tarihe, birikime sahip olduğunu anlatıyoruz. İnsani duygular evrensel olmalarına rağmen bu coğrafyada nasıl dile geldiğinin farkını ortaya koyuyoruz.albümün girmesi gereken her eve, gıtmesi gereken her yüreğe ulasacağını düşünüyoruz.


Öykü ve Berk’i dinlemek isteyenler onları canlı izleme olanağı bulacaklar mı? Planlarınız nelerdir?

 Web sitemizden performanslarla ilgili detaylı bilgi edinebililrler. www.oykuberk.com

Türkiye’de flamenko nerede ve sizce hak ettiği yerde olması için gerekenler nelerdir?

İlk önce flamenconun tanınması gerekıyor,Türkiyenin heryerinde flamenco sadece bunu anlatan eserlerin üretilmesi gerekiyor gerisi kendiliğinden olusacaktır cünkü flamenconun dogal dinamizmi bu.Hayatın içinde...yanlış bir algı var arbeski ve flamenco acıların müziği olarak algılanıyor halbu ki hayatın kendisi böyle zaten.Bununla beraber eglenmeden gülmeden yasamak cok zor.

“Öykü ve Berk ülkemizde flamenkoyu farklı yorumlayarak flamenkonun eğlenceli hallerini göstermiş, daha fazla sevilmesini sağlamış, popularitesini arttırmıştır.” diyebilir miyiz?

Diyebiliriz. Maskeye ihtiyaç duymayan çıplak bir kültür fakat farklı yüzleri mevcut.

Performanslarınızda veya özel hayatınızda flamenkonun modaya olan yansımaları sizi de etkiliyor mu?

W.Shakespare” giysiler insanın ruhunun aynasıdır” der. Zaman, mekan ve duygularımız bizi nereye götürüyor ise öyle giyinmekten yanayız.

Moda hayatınızın neresinde? Öykü ve Berk’in giyim tarzları nasıldır ve nerelerden alışveriş yapmaktan hoşlanıyorlar?

Ben tam anlamıyla çıldırıyorum moda için ama bu moda kendime yakışanı seçip üstümde taşıdıgım zaman bir anlam ifade ediyor ..genelde rahat ettığimiz kıyafetleri tercih ediyoruz.tarzımız olan seyleri gördüğümüz her yerden alabiliriz.
Öykü ve Berk’e yeni albümleri ve bundan sonraki adımları için başarılar diliyorum. Bize flamenco’yu daha çok sevdirdikleri ve röportajımıza vakit ayırdıkları için de teşekkür ediyorum.

Sema Tülübaş, www.nyc2ist.com

Hiç yorum yok:

tobb etü
kokoloji
öykü berk
barış akarsu
barış akarsu videoları
barış akarsu müzikleri
phpbb
kokoloji testleri
bilgisayar mühendisliği
aşk şarkıları
elastomania
espirisi
TopBottom