barış akarsu

Öykü - Berk Gürman Seni Unutmak İstemedimki Klip

   Flamenco bosforo müzik grubunun üyesi olan Öykü Gürman'ın kardeşi ve arkadaşlarıyla çektiği video geçen sene youtube'da en çok görüntülenen videolar arasındaydı. 

   Albümleri 2007 yılının 18 Aralığında piyasaya çıktı. Öykü ve Berk Gürman kardeşler flamenco - türkü tarzı müzikleriyle oldukça ilginç ve bir okadar da güzel bir çalışmaya imza attılar...

   Öykü ve Berk ikinci kliplerinide, Kısmet Adlı Albümlerindeki Leyla şarkısına çektiler. İşte o beklenen klip...

Diğer şarkıları sol taraftaki Ipod'dan dinleyebilirsiniz...

isim anlamları

Öykü Gürman Kimdir?

   
   4  Ağustos 1982'de İstanbul'da doğdu. Müzik eğitimine küçük yaşta piyano dersi alarak başladı. Özel Pera Güzel Sanatlar okulunun gitar kurslarına katılarak iki dönem Ilgaz Benekay ile flamenco Gitar Çalıştı. 1997 yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesinde öğrenci olan Gürman Cihat Aşkın'dan keman dersleri alarak 2001 yılında mezun oldu. Bu süre içerisinde gerek keman gerekse şan ile ok konserlerinde aktif roller aldı. Ayrıca Ilgaz Benekay flamenco Topluluğu ile AKM CRR gibi salonlarda Samsun Gazi sahnesi ve Tahta uşlar Etnoğrafya müzesinde konserlere katıldı.


    Danimarka Sandenburg Rotary Club'da Halk ezgilerini Şan ile icra eden Gürman, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk musikisi Devlet Konservatuarını kazanarak müzik eğitimine keman ve Şan dersleri alarak devam etti. Erol Uras ile Şan, Alaaddin Yavaşça ile Repertuar, Faris Akarsu ile müzikal çalıştı. Etnik 34 Dans okulunun gösterilerinde dansçısı Marco de Ana ile birlikte flamenco ezgileri söyleyerek yer aldı.

Evlerinin Önü Boyalı Direk Remix

İşim gücüm var şimdi remixi indiremem diyosan buyur buradan dinle...

Özgu & Berk Gürman - Evlerinin Önu Boyalı Direk (Remix)

Özgu & Berk Gürman - Evlerinin Önu Boyalı Direk şarkısına Dj Onur tarafından çok güzel 2 remix yapılmıştır. Remixi burada paylaşıma açıyorum iyi dinlemeler...

DJ-Onur(Ankara)'ya çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederiz...

Dj Onur(aNKaRa) Music FACTORY
www.djonurankara.net & www.djonurankara.biz

Evlerinin önü boyalı direk REMİX İNDİR

MÜJDE3!!! Öykü Berk FORUM Açıldı

Öykü Berk Fan Club günden güne hizmetlerine hizmet katmaya devam ediyor. Gelen yoğun istek üzerine FORUM bölümü hizmete girmiştir. Forum bölümüne gitmek için

MÜJDE2!!! Sitemize Chat Bölümü Eklenmiştir

Öykü & Berk Fan Club Günden güne büyümeye devam ediyor. Siteye olan yoğun talep üzerine Öykü ve Berk severlerin tanışıp kaynaşabilmeleri ve Öykü ve Berk hakkında sohbet edebilmeleri için siteye online chat bölümü ekledik. Chat bölümü sitenin alt kısmındadır. İyi Sohbetler... Günden güne yeni hizmetlerler karşınızda olacağız.

MÜJDE!!! Kısmet Albümü Siteye Eklenmiştir...

  Öykü ve Berk hayranlarına müjde. Öykü ve Berk Gürman'ın Kısmet albümündeki 10 şarkıyıda sitemizde online olarak dinleyebilirsiniz. Kısmet albümündeki birbirinden güzel şarkılar sitemize eklenmiştir.

( Not: Müzik MP3 korsanlığı yasadışıdır. Eğer Öykü Berk Kısmet albümü için bedava, ücretsiz, mp3, video, klip, indirmek, download etmek, yüklemek, paylaşmak yada başka bir yasa dışı çözüm arıyorsanız burada bulamayacaksınız. Lütfen yorumlarınızda illegal çözümler istemeyiniz yada paylaşmayınız. Yorumlarınızda cd, kaset, albümle, şarkıyla, parçayla, şarkı sözüyle, sözleriyle ilgili bilgileri paylaşabilir, izleyip seyrettiğiniz klipler için fikir belirtebilirsiniz. )

Öykü ve Berk Gürman Resimleri

Resimleri Tam Boyut olarak görmek için üzerlerine tıklayınız.!!!.

Kaynak = "http://www.flamencobosforo.com"

Öykü ve Berk Gürman Hakkında Bir Eleştiri

Üç ay kadar önce sizlerle Evlerinin önü boyalı direk (Tango) 'yu paylaşmıştım blogta. Bu arada konuyla alakalı bir itiraf, bu videonun linkini bana Erkan göndermişti. Hakkını teslim atmak lazım :P

Neyse, videoyu yayınlarken:

bu grubun adı nedir? kimlerdir?
cd'leri nereden temin edilir?
süpeeeeeeeeeerlerrrrr :)))

demiştim. Ve sesimi duymuşlar sanırım :)

Kendi albümlerini çıkartmışlar " Kısmet " adında.

Anlam veremediğim bazı şeyler var, hem sizlerle hem de okurlarsa Öykü ya da Berk ya da müzik şirketleriyle paylaşmak istediğim.

Ama önce şu iki videoyu ayrı ayrı izlemenizi istiyorum.

1- Muhteşem güzellikteki müziklerini dinleme fırsatı bulduğumuz, kim olduklarını merak ettiğimiz, büyük bir keyifle Youtube'tan izlediğimiz amatör videoları

2- Sanırım müzik kanallarında izleyebileceğiniz, kaset çıktıktan sonra çekilen klipleri

Öncelikle amatör videoda çok daha doğal, çok daha samimi geliyor herşey; görüntü, ses, mimikler. Klip çok yapay olmuş. Simsiyah bir ortamda Öykü'yle Berk duruşları ve kıyafetleriyle doğallıklarını yitirmişler. İki videoyu da birkaç kez izledim şimdi, Youtube'ta ilk dinlediğim halini çok daha seviyorum ve o haliyle dinlemeye devam edeceğim. Basit bir detay var mesela. Şarkının bir yerinde Berk söylmeye başlıyor "aman bir bahçaya giremezsem" diye. Bu esnada Öykü "ri ri ri ri" diye bişeyler söylüyor. Amatör videoda da var aslında bu ama hiç dikkat çekmeyecek derecede var. Klipte daha ön plana gelmiş ve zorlama olmuş gibi geldi bana. Böylesi bir klip yerine Taksim'de ya da ne bileyim Anadolu'da bir köyde, kasabada geçen bir klip hazırlamış olsalardı daha güzel olurdu. Hiç olmadı amatör video bile çok daha iyi olurdu bu klipten.

Gelelim albüme. Ben Megavizyon'da gördüm bugün :)) Aldım elime kulaklığı en az 20 dakika dikilip şarkıları dinledim :D

Albüme geçmeden Youtube'taki video ile ilgili bişey. "We Play" sanırım albümü çıkartan müzik şirketi. Youtube'a bir video koymuşlar ama Embed yapma özelliğini engellemişler. Yani alıp kendi blogunuzda yayınlayamıyorsunuz. Neden böyle birşeye gerek duydular çok merak ettim? Amatör videolarından bahsediyorum. Siz koymazsanız birisi çıkar koyar onu.

Albüme geçelim. "cd'leri nereden temin edilir?" diyen ben, hem Megavizyon'da dinlediklerimden, hem de resmi internet sitelerinde dinlediklerimden sonra biraz hayal kırıklığı yaşadım. Keşke sadece bir Youtube efsanesi olarak kalsalarmış dememe ramak kaldı.

Resmi internet sitesindeki biyografide Berk "Hayali, İspanya’daki hayatın içine girmek, çingenelerle tanışmak, flamenco’yu deneysel ve kişisel bir süreç olarak yaşamaktı." demiş kendisi için. Gerçekten güzel bir hayal ve gerçeğe dönüştürmüş olduğu için tebrik ediyorum kendisini. Çok güzel gitar çalıyor bence. Amatör videolarını tam da Vengo'yu izledikten, oradaki müzikleri dinledikten sonra gördüğüm için ayrı bir sevmiştim. O yazılardan birisindeki yorumda Endülüs çingenesi olmak istiyorum diye de yazmıştım :)

Ama gel gelelim flamenko ezgilerini alıp türkçe sözler yazıp bunu insanlara sunduğunuz zaman bu bir kereliğine güzel olabilir ama bir kaset tamamen böyle şarkılardan oluşuyorsa insana o kadar da hoş gelmiyor. Daha doğrusu bana. Sonuçta benim düşüncelerim bunlar. "Doldurdum martinimi" gibi bir şarkı sırf ismiyle bile bana zorlama geliyor (hangi tekel bayisinde martini var :), içinde kullandıkları karadeniz ezgisi de bir o kadar.

Bir sonraki kaset nasıl olacak peki? Aynı şekilde devam mı? Keşke daha özgün bişeyler yaratmış olsalardı bu kadar müzik eğitimi almış, müziğe bu kadar tutkun iki kardeş. İlla flamenko yapmalıyız diyorsanız bence İspanyolca söyleyin daha güzel olur. Bunları üstün müzik bilgimle söylemiyorum elbette. Her ikisinin de müzik bilgisi benden kat be kat fazladır. Ben sadece bir müzikseverim, e tabi bir de potansiyel müşteriyim.

Unutmadan Megavizyon'da kulaklıkları çıkarıp bir sonraki gelenin tepkisini görmek için bekledim :) Benden sonra 18-20 yaşlarında iki genç geldi. Ellerinde birkaç duymadığım, görmediğim yabancı grubun cd'leri de vardı. Öykü ile Berk'in albümünü gören geçnlerden biri eline alıp baktıktan sonra farketti sanırım "aaa bak youtubetaki var yaaa" diye bi tepki verdi. Diğer arkadaşı da gelip baktı. "voleyi vurdular" gibi konuşmalardan sonra "indiririz, forumlara düşer bugün yarın" gibi bir diyalogtan sonra bıraktılar cd'yi yerine. Bunu neden anlatıyorum. Çünkü resmi internet sitelerinde şöyle bir ifade var:

"Emeğimize ve albümümüze, korsan CD almayarak, korsan mp3 indirmeyerek sahip çıkmanızı bekliyoruz. Desteğiniz ve ilginize teşekkürler."

Youtube video paylaşım sitesine koydukları bir video ile meşhur olduktan sonra böyle bir ifadeyi nasıl oluyor da koyabiliyorlar anlayamıyorum. Yazdıklarına katılmadığım için söylemiyorum bunu. Gerçekten emeklerine saygı göstermek gerekli ama ortada büyük bir gerçek var, o da dosya paylaşımı. Hiç kimse engel olamazken buna, böylesi bir yazıyla kendileri engel olabileceklerini düşünmüş olamazlar sanırım. Bunu bildiklerine göre keşke böyle bir klişeye başvurmak yerine başka pazarlama stratejileri geliştirseydi yapımcıları. Turkcell, Vodafone ya da Avea ile anlaşma yapılabilirdi mesela. Sonuçta onları en çok dinleyenler 15-35 yaş arası bir grup var. Yani GSM firmalarının en önemli müşterileri. Bence anlaşma zemini de olurdu. Bilmem kaç kontör karşılığı bir şarkılarını indirebilirdik. Bu şekilde albüm gelirinden daha fazla gelir elde edeceklerine eminim. Şarkıyı indiren başkasına vermeyecek mi? Verecek elbette ama zaten şimdi albüm birileri tarafından internette bir yerlere yüklenecektir eminim. O zaman da değişen bir şey olmayacak. Ama diğer alternatifin onlara daha çok fayda sağlardı diye düşünüyorum ben sadece.

Bir de çok kötü bir web sitesine sahipler. www.oykuberk.com

Web'in ilk dönemlerine ait bir görünümü var. Hiçbir şekilde etkileşim yok koydukları o forum dışında. Blog tarzında olsaydı eminim daha çok işlerine yarardı. Öykü ile Berk'in kendilerini anlattıkları iki üç dakikalık videoları olabilirdi biyografide. Bu herkesin daha çok ilgisini çekerdi. Fotoğraflar bölümüne o son derece yapay fotoğraflar yerine başka fotoğrafları konabilirdi. İletişim bölümünde müzik şirketine ait e-mail adresleri yerine Berk ile Öykü'ye mesaj gönderebileceğimiz bir form olabilirdi. Ayrıca mail adresleri de. Ben pek çok sanatçıya, köşe yazarına, milletvekiline e-mail yoluyla ulaşıyorken niye onlara mail atamıyorum ki? Interneti kullanarak isimlerini duyuran bu iki genç ismin interneti şu an bu kadar kötü kullanıyor olması üzücü.

Çooook uzun bir yazı oldu bu yaaa :))

Çok eleştirdim gibi dursa da aslında başarılı olmalarını çok istiyorum. İkisinin de müzik dünyamızda güzel yerlere geleceğine inanıyorum. Ben müziklerini sevdiğimden bu kadar uzun uzun yazdım, sevmesem bu kadar yaz(a)mazdım.

Bence doğallıklarını kaybetmeliler ve flamenko ezgilerine Türkçe sözler yazmak yerine daha özgün bir müzik geliştirmeliler, daha yaratıcı olmalılar diye düşünüyorum.

Oh bitti :D
Yazar = Ümit Kurt (www.umitkurt.com)

Öykü & Berk - Hastane Önünde İncir Ağacı ( Tientos )

Öykü & Berk - Bana Bunu Yapma ( Buleria )

Öykü & Berk - Akşam Mahmisi ( Fandangos )

Öykü & Berk - Doldurdum Martinimi ( Martinete )

Öykü & Berk - Acımadı Canımı Aldı ( Alegria)

Öykü & Berk - Hayat ( Solea por Buleria )

Öykü & Berk - Leyla ( Tangos )

Öykü & Berk - Elveda ( Buleria )

Öykü & Berk - Kara Lahana (Rumba)

Evlerinin Önü Boyalı Direk Notaları

Resmi Birazda Olsa Büyütmek İçin Resmin Üzerine Tıklayınız...

Pera Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi 2001 Mezunları

  1. Beril Bıyık - Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar / Animasyon- Çizgi Film Bölümü
  2. Zeynep Örgen - İstanbul Üniversitesi Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarma Bölümü
  3. Ezgi Çavdar  - Uludağ Üniversitesi Müzik Eğitmenliği Bölümü
  4. Pınar Kaya -  Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Bölümü
  5. Birce Kayaarası - Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Bölümü
  6. Bahar Süzer - İstanbul Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar / İç Mimari Bölümü
  7. Ilgın Canbulat - Koç Üniversitesi Tarih (İngilizce) Bölümü
  8. Selma Erden - Ankara Bilkent Üniversitesi Turizm Bölümü
  9. Meltem Kabalcı - İstanbul Beykent Üniversitesi Görsel İletişim / İletişim Tasarım
  10. Ferihan Atik - Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi-Kamu Yönetimi
  11. Günseli Canpolat - Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi-Kamu Yönetimi
  12. Besi Adut - İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü
  13. Berk Gürman - İstanbul Bilgi Üniversitesi Ses Teknolojisi Bölümü
  14. Öykü Gürman - İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü
  15. Simru Günseli - İstanbul Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar / Grafik Bölümü
  16. Oğuz Demiralp - Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik Teknolojisi Bölümü
  17. Gülşah Tezcan - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü
  18. Feryal Özen - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü
  19. Özlem Ceren Fidan - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şan -Opera Bölümü
  20. Ayşe Engür - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü
  21. Öykü Erinç Kurban - Marmara Universitesi Güzel Sanatlar Fakültesi / Müzik Bölümü
  22. Evren Ata Deniz - Marmara Universitesi Güzel Sanatlar Fakültesi / Fotoğrafçılık Bölümü
  23. Meltem Kabalcı - Beykent Üniversitesi İletişim Tasarım Bölümü
  24. Beril Bıyık - Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi / Çizgi Film
  25. Simru Günseli - Yeditepe Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü
  26. Bahar Süzer - Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü

Öykü ve Berk Gürman'a Dair!!!

   Son zamanlarda Youtube’deki en çok izlenen videolar arasına giren Evlerinin Önü Boyalı Direk Videosunu izlemeyeniniz yoktur heralde.. Banada birkaç gün önce bir arkadaşım MSN ‘den linki gönderdi. Gerçektende arkadaşları tebrik etmek lazım güzel ses harika yorum ve insanı cezbeden bir müzik..

   Hani derler ya “Müzik Ruhun Gıdasıdır.” diye.. Eğer bu parçayı dinlerseniz birde birkaç kez dinlemek isterseniz hiç şaşırmam Müzik Ruhun Gıdasıdır sözünüde kanıtlamış oluruz.

   Öncelikle video’yu izlediyseniz muhakkak ki tarzı biraz dikkatinizi çekmiştir. Benimde dikkatimi çekti ve internetten biraz araştırdım. Flamenko tarzına biraz da oynak bir hava katarak tangos şeklinde bize sunulmuş. Tangos diyince yanlış anlamayınbildiğimiz tango ile arasında dağlar kadar fark var. Tangos Flamenko tarzının bir dalıymış.

   Ekşi Sözlük‘te erkek vokal (berk) ile hatun vokal (öykü) ikiz kardeşlerdir. 9 yaşından beri müzikle iç içeler. ikisi de ılgaz benekay‘ın öğrencileridir ler….
erkek vokal, yani berk ispanya’da da gitar eğitimine devam edip akabinde geri döndü. sezen aksu parçalarına doğaçlama yaptıkları flamenko yorumları ise daha şahanedir. hatun vokal bir de keman çalar ki mest olursunuz.

   Berk ve Öykü gerçektende güzel bir ikili oluşturmuşlar. Öykü çok güzel keman çalıyormuş özlliklede internette okuduğum kadarıyla keman çalmasına hasta olursunuz diyorlar… Gerçi Oturarak sesini bu kadar güzel kullanabilmesi dikkatimi çekti oturarak şarkı yada türkü söylemek zordur bilenleriniz vardır muhakkak …

   Video’da dikkat ettiyseniz Kerem Kırca isimli arkadaşta sandalyede bavulamı artık tahtaya mı yoksam başka birşeye mi tam olarak göremediğim ama sesi biraz açıp dinlediğimde dikkatmi çeken çok güzel tempo tuttuğu.. Bu konuda profesyonel olduğu belli oluyor.. Ama bavula vuracağına bir davul alıp tempo tutsaydı bende çok daha tatlı olurdu. Güzel bir ses sisteminiz varsa sesi biraz daha açıp dikkatlice kulak vermenizi tavsiye ederim tempo tutan Kerem gerçektende işini biliyor…

   Öykü Gürman ve Berk Gürman birlikte seslendirdiği özelliklede Video’nun tam 1. dakikasında uzun hava tarzı olarak Berk’in girişi kimilerine göre ” bu ne ses mi ne araya giriyon ” deselerde dikkat ederseniz çok farklı bir tarzda biraz uzun hava birazda kendi yorumuyla parçaya ilginç bir hava katıyor.. Ayrıca soldaki gitarcı arkadaşı bir yerden gözüm ısırıyor ama bir türlü çıkartamadım..

   Ya ben birine benzetiyorum yada harbiden tanıyorum eğer çıkartabilirsem söylerim kendisinede buradan selamlarımı gönderiyorum. Gitar çalmıyor resmen konuşturuyor.. Sangi tellere vurmuyor telleri resmen okşuyor tatlı , rahat bir çalma tarzı var. Birçok gitar çalan insan tanıdım hemen hemen hepsinde biraz böyle kendini sıkma özelliklede böyle hızlı parçalarda kendini parçalama var Fakat Alper gayet kendinden emin ve Berk’e çok güzel ayak uyduruyor birbirlerini çok güzel tamamlamışlar. Yalnız ondan da bir OLEYYYYY sesi duymak isterdim doğrusu.. …en azından suratını biraz sağa sola çevirebilirdi. Sanki direkt kitlenmiş bambaşka bir alemde çalıyor…

   Birde sizlerden Evlerinin Önü Boyalı Direk (1987) versiyonunu yani orjinalini diyebileceğim kısacık bölümü dinlemenizi tavsiye ederim. Şener Şen’in bir filminden alıntı Muhsin bey filmin adı mutlaka görün derim. Yönetmen Yavuz Tugrul´un en iyi eserlerinden diyebilirim. Gerçi nerden bulacağız bu filmi diyebilirsiniz. Bir ara sanırım bir kanalda görmüştüm gerçi uzun zaman oldu çok uzun… filmi tekrar yayınlarlar mı bilemem ama filmdeki performans da bir harika..

   Berk ile Öykü Ilgaz Benekay ‘ın öğrencileriymiş. İki kardeşe ve diğer arkadaşlara buradan biz tattırdıkları bu parça için teşekkürlerimi sunarım umarım bu Flamenco Bosforo akımını ileride çok daha güzel çalışmalarla dile getirirler..

Simla Yerlikaya – Hürriyet Cumartesi 15 Aralık 2007

Youtube'de 'Evlerinin Önü Boyalı Direk' adlı şarkıyla ünlenen ikiz kardeşleri yakından tanımaya ne dersiniz?

   Şarkıları önce kulaktan kulağa yayıldı. Herkes birbirine "Youtube’a gir, Evlerinin Önü Boyalı Direk yaz, acaip güzel bir şey çıkıyor" diye mesajlar attı. Youtube’a koydukları video o kadar beğenildi ki, üç ayda izlenme sayısı bir milyonu geçti. Kimdi bunlar? Sevgili mi, kardeş mi?

   Öykü ve Berk Gürman (25) ikiz. Berk, Öykü’den on dakika sonra doğdu. Ayrı yumurta ikizleri oldukları için "abi" sayılıyor. Ama "Öykü ile aramızda 10 dakikanın lafı olmaz. Öyle abi-abla muhabbetimiz yok" diyor. Flamenko aracılığıyla bizim topraklarla İspanya arasındaki bağı göstermeye uğraşıyorlar. Bu yüzden arabesk şarkıları, türküleri flamenkoya çeviriyorlar. Özellikle Berk, her sorunun sonunda lafı flamenkonun tarihi, ruhu, İspanya’daki Arap egemenliği, iki kültür arasındaki etkileşimlere getiriyor. "Bizim hayatımızda bu müzik dokuz yaşımızdan beri var" diyorlar. "Albüm için bir buçuk yıldır çalışıyoruz. Sadece bir internet sitesi ile ortaya çıkmadık!"

   Youtube’a koydukları flamenko tarzı "Evlerinin Önü Boyalı Direk" türküsü ile inanılmaz popüler oldular, ama bu tesadüf değil. Senelerin çalışmasının ürünü. "Klasik bir söz ama çocukluğumuzdan beri müzikle büyüdük" diye başlıyorlar söze. Anneleri Ankara Radyosu’nda çalışmış. Babalarının Paco de Lucia hayranlığı onlara da geçmiş. Müzik hep var hayatlarında, ama bu sanata kanalize olmaları Pera Güzel Sanatlar Lisesi’ne gitmeleriyle başlamış. 

   Lisede Öykü, şan ve keman bölümüne gidiyor. Ama herkes sesini duyduktan sonra, "Senin esas yeteneğin sesin. Bunun üstüne gitmelisin" diyor. O da İTÜ Devlet Konservatuarı Şan bölümünde karar kılıyor. Berk’in hayatı gitar. Eve misafir geldiğinde bile odasından çıkmıyor, günde 7-8 saat gitar çalıyor. Zaten Öykü hep dışa, Berk içe dönük. Öykü gezmeyi, insanlarla diyalog kurmayı seviyor. Berk, iç dünyasında dolaşmayı, müzikle uğraşmayı tercih ediyor. 

   Berk liseden sonra Bilgi Üniversitesi’nde ses mühendisliği okuyor. Ama gitar ve flamenko tutkusu ağır bastığı için, Sevilla’daki Cristina Heeren Flamenko Akademisi’ne başvurup İspanya’ya gidiyor. Ona göre, "Aslında flamenkonun okulu yok. Bu bir usta-çırak ilişkisi. Sana birinci ağızdan aktarılması gerekiyor. Bu yüzden Sevilla’da çingenelerle, sokakta çalan gruplarla arkadaş oldum. Barlarda çalıştım. Zaten okuldaki eğitimde de hocanın çaldığını öğrenciler dinleyerek, bakarak çalmaya çalışıyor. Öyle eve gidip çalışmak falan yok."

   BİZİMKİSİ İKİ RİTİM BİR DARBUKA DEĞİL
   Berk, türkü ve flamenkoları birleştirme fikrine üniversitede kapılıyor: "Flamenkoyu Japonlar da seviyor Almanlar da. Ama ben sevmekten öte, kendimi neden bu kadar yakın hissediyorum bu müziğe, diye sordum. Bunun Türkçe’sini yapar, bizden de örnekler gösterirsem, eksik olduğunu düşündüğüm bir bağlantıyı kurarım dedim. Yaptığımız Batı-Doğu sentezi değil, var olan bir şeyi göstermek." 

   Öykü de buna katılıyor, "Biz türküleri yorumlayan rock gruplarından farklıyız. İki ritim, bir darbuka koyduk, bak flamenko oldu, gibi bir şey yapmıyoruz. Flamenkoyla türkülerimiz arasındaki paralelliği ortaya çıkarmaya çalışıyoruz."

   "Evlerinin Önü Boyalı Direk" türküsünü Youtube’a koymaya, şirketleri We Play ile karar veriyorlar. Amaç insanların nasıl tepki göstereceğini görmek. Sadece arkadaşlarına haber veriyorlar, videoyu izlesinler diye. Ama bir hafta sonra iş çığrından çıkıyor. Üç ay sonra bugün izlenme sayısı bir milyonu geçmiş durumda. 

   BENİM SADIK YARİM GİTARIMDIR DİYORUM
   Öykü ve Berk’i, internetten görenler önce sevgili olduğunu düşündü. Bu yüzden üstüne basa basa söylüyorlar, "Sevgili değiliz. Gerçekten ikiziz!" Youtube’da çıkan görüntülerin ardından Öykü’ye hayran olan, evlenme teklif etmeyi düşünenlere üzücü bir haberimiz var: Öykü nişanlı. Üç yıldır beraber olduğu sevgilisi çocuk yuvası işletiyor. 

   Berk ise sevgilisi olup olmadığı sorusuna, "Benim sadık yarim gitarımdır, noktasındayım" diye yanıt veriyor. Hayatta en büyük aşkı müzik olduğu için, kendisiyle beraber olacak kızın, müziği en azından sevmesi gerektiğini söylüyor: "Kendisi ilgilenmese de olur ama en azından sevmeli, çünkü ’Bu adam deli mi, sekiz saattir gitarla içeride ne yapıyor!’ gibi tepkiler aldığımda işler karışıyor." 

   ARAMIZDA TELEPATİK BİR BAĞ VAR
   Aralarında ikizlere mahsus çok özel bir bağ olduğunu düşünüyorlar. Berk anlatıyor: "Mesela Sevilla’da çok kötü bir gün geçiriyordum; Öykü’yü aramak için tam ankesörlü telefona giderken, ondan bana mesaj geldi. Ben apandisit ameliyatı oldum; bir hafta sonra da Öykü oldu." Öykü "Aramızda kesin telepatik bir bağ var. Aynı cümleleri kuruyoruz, aynı yorumu yapıyoruz" diyor.

   İkisi de solak. Berk Sevilla’daki akademide sol elle gitar çalan tek kişiymiş. 

   Bir de ufak kardeşleri var. Adı Doğa. Seneye ilkokula başlayacak. 

   Müslüm Gürses ve Kibariye’yi seviyorlar. Hatta Öykü, "Kibariye ile şarkı söylemeyi çok isterim" diyor.

   KISMETSE TUTAR
   Öykü ve Berk’in, önümüzdeki hafta piysaya çıkacacak albümlerinin adı Kısmet. We Play etiketiyle çıkıyor. Öykü, "kader değil, kısmet koyduk ismini" diyor. Berk, "Kısmet sözlükte Allah’ın uygun gördüğü şekil olarak geçiyor. Biz elimizden geleni yaparız, vicdanen rahatızdır; gerisi artık bizi ilgilendirmez gibi bir durum" diye açıklıyor bu ismi. Albümde dört türkü yorumu, altı tane de kendi besteleri var. 

   BU MÜZİĞİN RUHU BAKIŞMADA KAŞ GÖZDE
   Öykü ve Berk’in ilk klipleri Evlerinin Önü Boyalı Direk türküsü için yapıldı. Yönetmenliğini, albümün müzik direktörü Cem Köksal üstlendi. Youtube’daki video için yapılan yorumlarda, "Bu kız neden devamlı oturuyor" diyenler çok olduğu için, klipte Öykü’nün ayakta çekilmiş sahneleri bulunuyor. Ama genelde karşılıklı oturup bakışarak şarkı söylüyorlar. Berk, "Bu çocukla kız neden devamlı bakışıyor, diyorlar ama bu müzik böyle. Atak yapacağın kısmı bakışarak anlaman, kaş-göz işareti yapman gerekiyor. Bu müziğin ruhu burada" diyor.

Kaynak = "http://www.ensonhaber.com/Video/98630/YOUTUBE-SOHRETI.html"

Who is Öykü Gürman? Öykü Gürman's Biography

   She was born in August 4th 1982 at Istanbul. She started her music life taking piano lessons at a very young age. She also studied guitar in Pera Guzel Sanatlar private course and for two seasons she took flamenco guitar lessons from Ilgaz Benekay. In 1997 while she studied at Pera Guzel Sanatlar High School, she also took private violin lessons from Cihat Aşkım. She graduated in 2001. During her education she has taken active roles as a violinist or as a singer at school performances. Also she has appeared in shows at Atatürk Culture ulture Center and Cemal Raşit Rey Concert Hall, Samsun Gazi Concert Hall and Tahtakuşlar Ethnography Museum together with Ilgaz Benekay Flamenco Group. In Denmark Sandenburg Rotary Club, she has made a special show where she performed folkloric tunes with classical singing techniques. She continued her education being accepted to Istanbul Technical University Turkish Music State Conservatoire where she studied on violin anf singing. She studied on singing with Erol Uras, repertoire with Alaadin Yavaşça, musicals with Faris Akarsu. At the shows arranged by Etnik 34, she has sung flamenco in the presence of the dancer Marco de Ana.

Kaynak ="http://www.flamencobosforo.com/index3.html"

Kısmet Albüm'ündeki Şarkılar

  •   Evlerinin Önü Boyalı Direk (Tangos) Söz & Müzik: Abdurrahman Kızılay
  •   Bana Bunu Bana (Buleria) Söz & Müzik: Berk Gürman
  •   Akşam Mahnısı (Fandangos) Söz: Zeynal Cabbarzade Müzik: Tofig Guliyev
  •   Acımadı Canımı Aldı (Alegria) Söz: Berk Gürman & Öykü Gürman Müzik: Berk Gürman
  •   Hastane Önünde İncir Ağacı (Tientos) Söz & Müzik: Anonim
  •   Leyla (Tangos) Söz & Müzik: Berk Gürman
  •   Hayat ( Solea por Buleria) Söz & Müzik: Berk Gürman
  •   Doldurdum Martinimi (Martinete) Söz & Müzik: Anonim
  •   Kara Lahana (Rumba) Söz & Müzik: Berk Gürman
  •   Elveda (Buleria) Söz: Berk Gürman & Öykü Gürman Müzik: Berk Gürman

Öykü Ve Berk Gürman'ın Albümleri ÇIKTI...

   Öykü ve Berk’in ‘KISMET’i Aralık ayının ilk haftasında “We Play” etiketiyle raflardaki yerini aldı. 10 şarkıdan oluşan ‘KISMET’te dört türkü uyarlaması yer alıyor. Bütün sevenlerinin "KISMET" albümünü edinmesini, ama "orjinalini" edinmesini diliyoruz. Evleninin önü boyalı direk uyarlamasını üst kısımda izleyebilirisiniz. Yeni haberler çok yakında burada...

Evlerinin Önü Boyalı Direk



Evlerinin Önü Boyalı Direk Beyaz Show'da



Evlerinin Önü Boyalı Direk "Şarkı Sözü"

Evlerinde lambaları yanıyor 
Gözgöz olmuş cigerlerim kanıyor 
Beni gören deli olmuş sanıyor 
Ölürümde ayrılamam yar senden 

Aman bir bahçeye giremezsen 
Durup seyran eyleme eyleme 
Aman bir binayı yapamazsan 
Yıkıp veyran eyleme 

Aman bir güzeli sevipte alamazsan 
İsmini aleme rüsva eyleme 
Evlerinin önü boyalı direk 
Yerden yere vurdun sen beni felek 
Her acıya dayanamaz bu yürek 
Ölürümde ayrılamam yar senden

Öykü ve Berk'in TRT deki Performansları



tobb etü
kokoloji
öykü berk
barış akarsu
barış akarsu videoları
barış akarsu müzikleri
phpbb
kokoloji testleri
bilgisayar mühendisliği
aşk şarkıları
elastomania
espirisi
TopBottom