barış akarsu

Öykü - Berk Gürman Seni Unutmak İstemedimki Klip

   Flamenco bosforo müzik grubunun üyesi olan Öykü Gürman'ın kardeşi ve arkadaşlarıyla çektiği video geçen sene youtube'da en çok görüntülenen videolar arasındaydı. 

   Albümleri 2007 yılının 18 Aralığında piyasaya çıktı. Öykü ve Berk Gürman kardeşler flamenco - türkü tarzı müzikleriyle oldukça ilginç ve bir okadar da güzel bir çalışmaya imza attılar...

   Öykü ve Berk ikinci kliplerinide, Kısmet Adlı Albümlerindeki Leyla şarkısına çektiler. İşte o beklenen klip...

Diğer şarkıları sol taraftaki Ipod'dan dinleyebilirsiniz...

isim anlamları

Öykü Gürman Kimdir?

   
   4  Ağustos 1982'de İstanbul'da doğdu. Müzik eğitimine küçük yaşta piyano dersi alarak başladı. Özel Pera Güzel Sanatlar okulunun gitar kurslarına katılarak iki dönem Ilgaz Benekay ile flamenco Gitar Çalıştı. 1997 yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesinde öğrenci olan Gürman Cihat Aşkın'dan keman dersleri alarak 2001 yılında mezun oldu. Bu süre içerisinde gerek keman gerekse şan ile ok konserlerinde aktif roller aldı. Ayrıca Ilgaz Benekay flamenco Topluluğu ile AKM CRR gibi salonlarda Samsun Gazi sahnesi ve Tahta uşlar Etnoğrafya müzesinde konserlere katıldı.


    Danimarka Sandenburg Rotary Club'da Halk ezgilerini Şan ile icra eden Gürman, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk musikisi Devlet Konservatuarını kazanarak müzik eğitimine keman ve Şan dersleri alarak devam etti. Erol Uras ile Şan, Alaaddin Yavaşça ile Repertuar, Faris Akarsu ile müzikal çalıştı. Etnik 34 Dans okulunun gösterilerinde dansçısı Marco de Ana ile birlikte flamenco ezgileri söyleyerek yer aldı.

İbo, Öykü ile Berk'e Özendi Flamenko Tarzı Söyledi



   İbrahim Tatlıses, 7 ay aradan sonra önceki gece atv'de start alan 'İbo Şov'da hayranlarıyla hasret giderdi. İlk programına; 'Evlerinin Önü Boyalı Direk' türküsünü flamenko tarzında seslendiren Öykü ve Berk Kardeşler ile İsmail YK'yı konuk eden Tatlıses'in keyfi hayli yerindeydi. Öykü ve Berk'in 'Mavi Mavi' şarkısını yorumlayışına hayran kalan Tatlıses, zaman zaman onlara flamenko tarzı gırtlak nağmeleriyle eşlik etti. Ünlü şarkıcı, geçen hafta konuk olduğu Gülben Ergen'in 'Sürpriz' programında yaptığı bale gösterisini de tekrar yayınlatmayı ihmal etmedi. Mısır'dan gelen ve dünyaca ünlü tambur ustası olan Hüseyin Muhammet'in tek kişilik gösterisi de 'İbo Şov'un büyük ilgi toplayan bölümleri arasında yer aldı.

Sabah

Kendi Programlarında Birbirlerine Girdiler


Okan Bayülgen ve Asuman Krause TRT 1'de Öykü ve Berk kardeşlerin sunduğu 'Boyalı Direk' programına konuk oldu.


Youtube'a yükledikleri bir video sayesinde tanınan Öykü ve Berk kardeşlere TRT, program teklifinde bulunmuş ve kısa sürede şöhret olan kardeşler Cuma akşamları canlı yayınlanan 'Boyalı Direk' programına başlamıştı.

Programın üçüncü haftasında konuklar Okan Büyülgen ile Asuman Krause idi. Bayülgen, sorduğu soruların yanıtını almadan başka konulara geçen Berk'e bir hayli sinir oldu. Hatta Bayülgen, 'O biraz rahatsız' diyerek Berk'i canlı yayında zor durumda bıraktı.

Berk'in sürekli konuşma isteği programda kardeşler arasında küçük bir tartışma yaşanmasına da yol açtı. Öykü, "O kadar çok konuşuyorsun ki konuklarımıza konuşma fırsatı vermiyorsun" dedi.

Bayülgen de "Geldiğimizden beri hep sen konuşuyorsun, hiç konuşamadım yani" diyerek Berk'e soğuk terlek döktürdü.

Asuman Krause ise konu açmakta sıkıntı yaşayan Berk'e imalı sözlerle takılınca Berk, zor anlar yaşadı.

TRT 1 ekranlarında Cuma akşamları yayınlanan 'Boyalı Direk' programı bakalım yoluna daha ne kadar devam edebilecek?

Kaynak

Öykü Berk Gürman Kardeşlerin Yeni Klibi "Leyla"

Akdeniz ve Arap müziğinin etkilerini taşıyan ilk albümleri Kısmet ile bu yılın en çok satan albümlerinden birine sahip olan sevilen ikili Öykü ve Berk müzik yaşamları için önemli bir karar aldılar.

Türk insanının flamenco müziği benimsemesini sağlayan kardeşler Öykü ve Berk hüznlü ve coşkulu müziklerini bundan böyle Pasaj Müzik çatısı altında gerçekleştirecekler.

Pasaj Müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini alacak 'Kısmet' albümünün yeni video klibi 'Leyla' yakında müzik kanallarında yayınlanmaya başlayacak...

Öykü Berk Gürmanın Yurtdışına Açılımı



Flamenkocu ikizler Öykü ve Berk'in ünü İspanya'ya ulaştı. Bir İspanyol kanalı, onlarla röportaj yapmak üzere Türkiye'ye geliyor.



“Evlerinin Önü Boyalı Direk” türküsünü flamenko olarak yorumlayınca bir anda dikkatleri üzerlerine çeken ikiz kardeşler Öykü ve Berk, yurtdışına açıldı.

Daha “Kısmet” adlı albümleri piyasaya çıkmadan, şarkılarıyla internet üzerinden 2 milyon kişiye ulaşan kardeşlerle röportaj yapmek isteyen bir İspanyol televizyon kanalı, yakında İstanbul'a gelecek.

Amerika'dan albüm teklifi var

Adlarını yurtdışında da duyurduklarını söyleyen Öykü, "Youtube’a 'flamenko' yazdığınızda, ilk beş video bizim. Binlerce mail alıyoruz. İspanya, Japonya, Belçika, Almanya, Amerika’dan albüm teklifleri geliyor" diyor.

Berke ise İspanya'ya açılma yolunda ilk ciddi adımlarını şöyle özetliyor: "Bizi Youtube’da izleyen bir İspanyol televizyonu, röportaj yapmak için geliyor."

Ünleri İspanya’ya kadar ulaştı

"Evlerinin Önü Boyalı Direk" türküsünü flamenko olarak yorumlayıp bir anda dikkatleri üzerlerine çeken ikiz kardeşler Öykü ile Berk’in ünleri, İspanya’ya kadar ulaştı. Daha "Kısmet" adlı albümleri piyasaya çıkmadan, şarkılarıyla internet üzerinden 2 milyon kişiye ulaşan kardeşlerle bir İspanya TV kanalı röportaj yapmaya geliyor.

Paco De Lucia’yı dinledikten sonra mı flamenko hayatınıza girdi?

- Berk: Aynen öyle. Çok küçüktük dinlediğimizde ve aşık olduk. Ruhumuzda yaşamaya başladık.

- Öykü: Öyle yaşadık ki, İspanya’ya gittiğimizde Türk olduğumuza inanamadılar. Herkes İspanyol ya da Türk çingenesi olduğumuzu düşündü.

- Berk: Diyorum ya, bu içgüdüsel bir şey. Ruhumuzda bu müzik var. Paco De Lucia’dan sonra araştırmaya, öğrenmeye başladık. Pera’da eğitim alıyorduk. Evde de Duquende, Potito, La Tana, Miguel Parada, Guadiana, Montse Cortes gibi birçok flamenko sanatçısını dinleyerek kendimizi geliştirdik. Sonra ben bu isimlerle İspanya’da canlı performans yapma imkanı buldum.

Merak ettim, pop müzik seviyor musunuz?

- Berk: Ben arabesk çok seviyorum. Müslüm Gürses, Kibariye hayranıyım. Ama eve dönüyorum flamenko dinliyorum.

- Öykü: Flamenko, hayattan keyif alabilmektir. Biz de hayattan keyif almak ve keyif aldırtmak istiyoruz. Ama bununla beraber flamenkoda da acı vardır.

- Berk: Hafız Burhan da flamenkodur. Hatta ezan da öyle. İspanyol arkadaşımız geldi. Ezanı duyunca, "Bu flamenko" dedi. Arabesk de öyle. Arabesk’in dünyadaki karşılığı flamenkodur. Çünkü ikisi de Arap kökenli müziklerdir.

Peki... Lise bitti, konservatuvar eğitiminiz başladı. Flamenkonun bir eğitimi yok değil mi?

- Berk: Hayır yok. Dünyanın hiçbir yerinde yok.

- Öykü: Lisedeyken Pera Güzel Sanatlar Lisesi’ne geçtik. Sonra ben İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda okumaya başladım.

- Berk: Ben ise Bilgi Üniversitesi Ses Mühendisliği Bölümü’nde okudum. Sonra benim İspanya maceram başladı.

Burada flamenkoda tıkandığınızı hissettiğiniz için mi gittiniz İspanya’ya?

- Berk: Aynen öyle. Ve bu müziğin doğduğu yere, merkezine gitmeye karar verdim ve Sevilla’ya gittim.

Amacınız nedir?

- Berk: Türkiye’de flamenko yapmak! Çünkü Türkiye flamenkoyu bilmiyor. Flamenko diye yıllarca bu ülke Gipsy Kings’i dinledi. Oysa onların kullandığı rumba formudur. Flamenko çok daha geniş bir müzik türüdür.

- Öykü: Sokakta ne kadar çok insan bu müziğe ritim tutup, alkışlamaya başlarsa, o kadar mutlu olacağız. Çünkü o zaman başardığımızı düşünceğiz. Bir de biz, kemençemizi, bağlamamızı, davulumuzu, zurnamızı flamenko ile harmanlayıp, yurtdışına götürmek istiyoruz. Yani bizim derdimiz sadece flamenkoyu Türkiye’de sevdirmek değil. Bize ait sazla, sözle bu müziği harmanlayıp hem buraya hem de yurtdışına sevdirmek derdimiz.

Ve "Evlerinin Önü Boyalı Direk" şarkısını hazırladınız, Youtube’a koydunuz. Keşfedilmek mi istediniz?

- Berk: Hayır, "Bakın biz böyle bir şey yapıyoruz, haberiniz olsun" demek istedik. Çünkü biz Youtube bu görüntüyü koyduğumuzdan sekiz ay önce albüm için çalışmalarına başlamıştık.

- Öykü: Orada kendimizi tanıttık yani. Youtube’a flamenko yazdığınızda ilk beş video bizim. Binlerce de mail alıyor klibimiz. Böyle olunca dünyadaki firmalardan ilginç teklifler almaya başladık. İspanya, Japonya, Belçika, Almanya, Amerika’dan albüm teklifleri geliyor. Biz de biraz beklemek istiyoruz. Bu albümü, oralarda piyasaya çıkarabiliriz.

Ününüz oralara kadar gitmiş yani...

- Berk: Gitmiş. Youtube’da izlemişler ve İspanya televizyonu bizimle röportaj yapmaya gelecek.

- Öykü: Bizim burada, bu müziği yaptığımızı duysalar, koparlar. Çünkü bu müziğin sadece kendi içlerinde olduğunu düşünüyorlar. Ayrıca biz, orada yapılandan daha güzel, daha başka bir şey yapıyoruz. Göreceksiniz, yurtdışında da çok başarılı olacağız.

- Berk: Flamenko, müziği içinde bulunduğu kirlilikten kurtarabilir. Çünkü kalite getirir...

Kardeşiniz müthiş bir şarkıcı, siz de öyle. Ama zaman zaman detone oluyorsunuz.

- Berk: Flamenkoda detone vardır. Doğal bir müzik yapıyorsun, detone olursun. Yapmacık olursan, pürüzsüz olursun.

Ama Popstar yarışmasında detone olanlara çok kızıyor jüri.

- Berk: Detone olmak demek, kötü şarkıcı olmak demek değildir. O yüzden ben iyi şarkıcıyım, hatta şarkıcının önde gideniyim.

- Öykü: Detone olmak çok doğal bir şey. Bazen detone olmak da güzellikler katabilir.

Sokağa çıktığınız zaman nasıl tepkiler? Şöhret olmak güzel bir şey miymiş?

- Öykü: Daha tanınmak ile tanınmamak arasında bir şey yaşıyoruz.

Geçen gün bir haber çıktı. Bir işadamı aramış ve sizinle görüşmek istemiş, evine davet etmiş. Siz de telefonu yüzüne kapatmışsınız, doğru mu?

- Öykü: Böyle bir şey yok. Nereden çıktı anlamadım. Çok çirkin bir iftira bu...

- Berk: Böyle saldırılar başlayacaktır, çünkü bazılarının alanlarına adım attık sanırım. Umurumuzda değil.

Seksi değil samimi algılanmak isterim

- Berk: Biz işimizle gündeme geldik, işimizle var olmaya devam edeceğiz. İnsanlar başka şeylerden medet ummasınlar. Bazen bakışları yakalıyorum, çok kızıyorum. Sanat yapanların sınırları yoktur falan ama bizim bir ahlak anlayışımız var. Onu kaybedersek zaten, film kopar. Ben bu kültürün yozlaşmaması gerektiğini düşünüyorum. Öykü, şarkı söyleyerek kendini tanıtıyorsa, şarkısını dinleyeceksin. Başka hiçbir şey seni ilgilendirmeyecek. Tabii burada Öykü’nün ve tüm kadınların tavrı da önemli.

- Öykü: Evet, ben müziğin ritmi ile başka bir şey oluyorum. Bunun farkındayım. Ama "seksi" kadın olarak değil, "samimi" olarak algılanmayı tercih ederim.

Kaynak

Öykü Berk Kardeşler Kayseri'de


KAYSERİ (İHA) - Sanatçı Öykü-Berk Gürman kardeşler Kayseri’de verdikleri konserle hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattılar.

Bir güzellik firmasının davetlisi olarak Kayseri'ye gelen Öykü-Berk kardeşler, Kayseri Park Alışveriş Merkezi’nde hayranlarıyla bir araya geldi.


Flamenko tarzında söylenen Türkçe şarkılarla gençleri coşturan Gürman kardeşler, yaptıkları hareketlerle de büyük alkış aldılar. Konserinde türkülere de yer veren Gürman kardeşler, çıkış yakaladıkları 'Evlerinin önü boyalı direk' parçasını seslendirirken, hayranları da eşlik etti. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Öykü-Berk kardeşler, hayranlarıyla sıcak diyaloglar kurup, sorulan sorulara içtenlikle cevap verdikleri gözlendi.


Konserin bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gürman kardeşler, Kayseri'ye daha öncede geldiklerini belirttiler. Gürman kardeşler, 9 yaşından beri müzikle uğraştıklarını, ama kamuoyunun kendilerini yeni tanıdığını söyledi. Daha öncede albüm çalışmaları yaptıklarını söyleyen Öykü Gürman, “İnternete koyduğumuz 'Evlerinin önü boyalı direk' şarkısı popüler olmadan öncede de bizim albüm çalışmalarımız vardı. Bu şarkıyı albümümüze katarken de başarılı olacağımızı biliyorduk. Amacımız ülke müziğine sahip çıkmak, bu sayede dünyaya açılmaktır. Dünya çapında bir takım şeyler yapmak istiyoruz. Eurovision için teklif gelirse katılmayı düşünmüyoruz. Çünkü sonuçlar belirlenirken siyasi yönlerin ağır bastığı kanaatindeyiz. Ama Türkiye'yi başka platformlarda temsil etmek isteriz'' şeklinden konuştu.


tobb etü
kokoloji
öykü berk
barış akarsu
barış akarsu videoları
barış akarsu müzikleri
phpbb
kokoloji testleri
bilgisayar mühendisliği
aşk şarkıları
elastomania
espirisi
TopBottom