barış akarsu

Öykü - Berk Gürman Seni Unutmak İstemedimki Klip

   Flamenco bosforo müzik grubunun üyesi olan Öykü Gürman'ın kardeşi ve arkadaşlarıyla çektiği video geçen sene youtube'da en çok görüntülenen videolar arasındaydı. 

   Albümleri 2007 yılının 18 Aralığında piyasaya çıktı. Öykü ve Berk Gürman kardeşler flamenco - türkü tarzı müzikleriyle oldukça ilginç ve bir okadar da güzel bir çalışmaya imza attılar...

   Öykü ve Berk ikinci kliplerinide, Kısmet Adlı Albümlerindeki Leyla şarkısına çektiler. İşte o beklenen klip...

Diğer şarkıları sol taraftaki Ipod'dan dinleyebilirsiniz...

isim anlamları

Öykü Gürman Kimdir?

   
   4  Ağustos 1982'de İstanbul'da doğdu. Müzik eğitimine küçük yaşta piyano dersi alarak başladı. Özel Pera Güzel Sanatlar okulunun gitar kurslarına katılarak iki dönem Ilgaz Benekay ile flamenco Gitar Çalıştı. 1997 yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesinde öğrenci olan Gürman Cihat Aşkın'dan keman dersleri alarak 2001 yılında mezun oldu. Bu süre içerisinde gerek keman gerekse şan ile ok konserlerinde aktif roller aldı. Ayrıca Ilgaz Benekay flamenco Topluluğu ile AKM CRR gibi salonlarda Samsun Gazi sahnesi ve Tahta uşlar Etnoğrafya müzesinde konserlere katıldı.


    Danimarka Sandenburg Rotary Club'da Halk ezgilerini Şan ile icra eden Gürman, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk musikisi Devlet Konservatuarını kazanarak müzik eğitimine keman ve Şan dersleri alarak devam etti. Erol Uras ile Şan, Alaaddin Yavaşça ile Repertuar, Faris Akarsu ile müzikal çalıştı. Etnik 34 Dans okulunun gösterilerinde dansçısı Marco de Ana ile birlikte flamenco ezgileri söyleyerek yer aldı.

Öykü Berk İmza Günü (Ankara)

Öykü ve Berk hayranlarına duyrulur;

Öykü ve Berk 29 Haziran Pazar günü Ankara'da Armada alışveriş merkezinde imza gününe katılacaklardır. Tüm sevenlerini davet ediyor, öykü ve berki bu mutlu günde yalnız bırakmamanızı diliyoruz.

Öykü ile Berk TRT'de (Boyalı Direk)


   'Evlerinin Önü Boyalı Direk' şarkısı ile ünlenen Öykü ile Berk, 27 Haziran'dan itibaren 'Boyalı Direk' adlı programları ile TRT 1 ekranında olacak. İlk programlarına Yeşim Salkım'ı konuk edeceklerini açıklayan ikizler, 'Boyalı Direk'in tanıtım toplantısında iddialı konuştu:

   "Tek şarkılık olmadığımızı herkese göstereceğiz. Altı ay gibi kısa sürede program yapmak heyecan verici. Biz donanımlı insanlarız ve 'Evlerinin Önü Boyalı Direk'i gölgede bırakacak işler yapıyoruz. Bunu göstereceğiz..." İnsanları hem eğlendirip, hem de kaybolmuş değerleri canlandıracaklarını söyleyen Öykü, "Anlatacak bir derdimiz olduğu için program yapmaya karar verdik" dedi. Flamenko tarzında türkü yorumlayan iki kardeş, meslektaşlarına da sitem etti: "Herkes bizi çok seviyor ama kimse destek değil. Alkışlamayı ve saygı duymayı unutmuşuz. Sanat dünyasından destek göremiyoruz."

Sabah

"Barış Suyu" Kültür Festivali


"Barış Suyu" Kültür Festivali
Festivalde, Titreyengöl'e "Turizmde kalite mayası" çalınacak.,

   Antalya'nın Manavgat ilçesinde belediye tarafından düzenlenen Uluslararası Barış Suyu Turizm ve Kültür Festivali'nde, temsili Nasrettin Hoca, Titreyengöl'e "turizmde kalite mayası" çalacak.

   Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı ve Festival Komitesi Başkanı Mustafa Erol, yaptığı açıklamada, 19-21 Haziranda yapılacak festivalle ilçenin adını duyuracaklarını söyledi.

   Bu yıl 15'incisi düzenlenecek festivalin önceki yıllara göre daha kapsamlı ve etkili olacağını belirten Erol, festivalde, temsili Nasrettin Hoca'nın Titreyengöl'e "turizmde kalite mayası" çalacağını kaydetti.

   Festivalde otellerarası futbol turnuvası, uluslararası yemek ve güzellik yarışmaları düzenleneceğini belirten Erol, "Bu yıl megastar Tarkan da festivalde sahne alacak. Stadyumda yapılacak konserimiz ücretsiz olacak" dedi.

   Erol, festival kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenecek Kültür ve Çocuk Şenliği'nin de Manavgat Belediyesi Kültürevi önünde başlayacağını kaydetti.

   Festivalin son günü Demokrasi Bulvarı'ndan stadyuma kadar kortej yürüyüşü yapılacağını ifade eden Erol, festivalde Ahmet Şafak, Bengü, Kudsi, Öykü-Berk'in konser vereceğini, Harem grubunun gösteri sunacağını sözlerine ekledi.

Kaynak

Öykü - Berk Hayat Özeti

   İster flamenco ister arabesk diyelim, ister roman havası ister türkü diyelim, bu toprakların müziğini yapan ikiz kardeşler KISMET’lerini aramak için yola koyuldu: Öykü ve Berk.

   Aynı hayatın kendisi gibi, kah hüzünlü kah coşkulu müzikleriyle dinleyiciyi sımsıkı saran Öykü ve Berk’in başarılarında, olağandışı uyumlarının büyük bir etkisi var.

   Akdeniz ve Arap müziğinin etkilerini taşıyan ilk albümleri KISMET, We Play etiketiyle 2007 Aralık ayında raflarda yerini aldı. Albümde kendi bestelerinin yanı sıra, dört tane türkü uyarlaması bulunuyor. Kısmet’in çıkış parçası “Evlerinin Önü Boyalı Direk”, daha albüm çıkmadan internet üzerinden 2.000.000 dinleyiciye ulaştı.

   Öykü ve Berk, Paco de Lucia dinleyen bir babanın ve Türk Sanat Müziği icra eden bir annenin çocukları olarak 4 Ağustos 1982’de dünyaya geldi. Ailede performans olarak müzik her zaman vardı. Ama teorik müzik eğitimleri Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladı.

   Pera’da okudukları yıllarda, Öykü, keman ve şan dersleri aldı. Okul konserlerinde aktif olarak yer alıyordu, bu sayede AKM ve Cemal Reşit Rey sahnelerinde konser verme şansı buldu.

   Yaklaşık yedi yıl, Işıl ve Manuel Reina’nın da içinde olduğu Flamenco Alaturka grubuyla MKM, AKM ve CKM’de konserler verdi. Flamenco dansçısı Marco De Ana ile Şişli Kültür Merkezi’nde, CKM’de de Nükhet Duru ile aynı sahneyi paylaştı.

   Berk ise gitar bölümünde okudu. 10 yaşında flamenco gitara Ilgaz Benekay ile başlamıştı. Melih Gürel, Muzaffer Çorlu ve Kemal Belevi’den klasik gitar dersi aldı.
Üniversitede, iki kardeşin yolları bir süreliğine ayrıldı.
Öykü, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’ne girdi. Alaaddin Yavaşça ile repertuar, Erol Uras ile şan ve Faris Akarsu ile müzikal çalıştı.

   Berk, Bilgi Üniversitesi’nde ses mühendisliği eğitimine başladı, amacı kendi müziğini kendi kaydedebilmekti. Çünkü Türkiye’de insanların flamencoya dair fazla bir fikirlerinin olduğunu düşünmüyordu. İkinci sınıfın sonunda Çiğdem Borucu, Berk’e İspanya’ya gitmesi gerektiğini söyledi. Berk, bunun üzerine İspanya’ya kayıtlarını yolladı ve iki akademiden burs kazandı. Hayali, İspanya’daki hayatın içine girmek, çingenelerle tanışmak, flamenco’yu deneysel ve kişisel bir süreç olarak yaşamaktı.
  
  Berk, İspanya’da hayal ettiklerine kavuştu. Hem önemli hocalardan ders aldı hem de, Duquende, Potito, La Tana, Miguel Parada, Guadiana, Montse Cortes gibi ünlü flamenco ustalarıyla ‘fiesta’larda ve ‘juerga’larda canlı performans yapma imkanı buldu.

   Öykü, Türk Sanat Müziği ile flamenco’yu birleştirmeyi düşünüyordu. Okulda öğrendiği vokal teknikleriyle flamenco’yu birleştirerek harika bir sentez yarattı.

   İkiz kardeşler yeniden bir araya geldiklerinde aralarındaki müthiş uyumu müziklerine yansıtmaya başladılar.
   Öykü ve Berk için flamenco mutluluk, hasret, keder, heyecan, tutku, kısacası hayatın ta kendisi…

Kaynak

tobb etü
kokoloji
öykü berk
barış akarsu
barış akarsu videoları
barış akarsu müzikleri
phpbb
kokoloji testleri
bilgisayar mühendisliği
aşk şarkıları
elastomania
espirisi
TopBottom